“Hej Susanne, vi har sådan en kasse med slik stående her i virksomheden, og der er det dér glucosehelvede i det alt sammen”.

Afsenderen får behandling med akupunktur for at forbedre chancerne for at blive gravid. Vi har snakket om kost, fødevaretest og sukkerstoffer, og det har åbenbart gjort indtryk. “Glucosehelvede” hentyder til, at der er glucosesirup i rigtig mange fødevarer. Det “snyder” det normale feed-back system i stofskiftet mellem sukkerstoffer og insulin og kortslutter appetitkontrollen. Problemet ligger i fructosen, så hvis posens “glucosehelvede” dækker over “fructoserig majssirup”, HCFS eller hvad de nu kalder det, så er den gal. Det kan man ikke altid se på deklarationen. Hvis du skal have noget sødt, så spis noget med almindeligt sukker. Hold dig til de basale ting: Tørret frugt, gulerødder, mandler, nødder, frisk frugt, chokolade (mørk, 70-80 pct.). Og så kan man altså godt købe slik uden glucosesirup / fructoserig majssirup / HFCS.

Hvad har det med graviditet at gøre? Alt, havde jeg nær sagt. Det er velkendt, at et stabilt blodsukkerniveau betyder meget for evnen til at blive gravid, og den evne er der mange, der har det svært med.

Der står meget mere om det i bøgerne “Spis dig gravid” (Gads Forlag) og “Fra barnløs til frugtbar – spis dig ud af PCO” (Borgens Forlag).